Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Last Updated: 14.10.2019

KURUS KONJAC FOOD – Cara yang paling mudah untuk anda yang nak kurus dan sihat. Disyorkan juga untuk pengamal diet kalori dan diet atkins.

Pembelian mudah, cepat dan selamat dengan
jaminan wang dikembalikan 100%

Apa itu Konjac Food?

Konjac (disebut Kon-Jek) adalah sayuran purba yang tumbuh di Jepun, China dan Korea. Diameter Konjac adalah sama saiz dengan bola sepak berdiameter 25cm. Akar Konjac digunakan untuk menghasilkan ekstrak konjac, kemudian dijadikan dalam bentuk nasi, mee dan kuey teow yang merupakan makanan ruji di Jepun.

Orang Jepun menggelarkan konjac sebagai “Makanan Ajaib” oleh kerana khasiat dan kebaikannya. Makanan yang diperbuat daripada konjac bukan sahaja jauh lebih rendah kalori dan karbohidrat tetapi juga tinggi kandungan serat.

Konjac kini telah mula popular dan menjadi pilihan rakyat Malaysia yang mahu diet secara selamat melalui pemakanan sihat organik.

Bagaimana Konjac Food Membantu?

Antara khasiat yang terdapat di dalam Konjac Food:

✔ Mengawal selera makan.

✔ Mengandungi serat tinggi.

✔ Rendah kalori & karbohidrat.

✔ Mengurangkan kadar serap kolestrol LDL.

✔ Mengawal paras gula dalam darah.

✔ Mengawal tekanan dalam darah.

✔ Membuang toksin dalam badan.

✔ Mengurangkan berat badan.

Pembelian mudah, cepat dan selamat dengan
jaminan wang dikembalikan 100%

Kebaikkan & Kelebihan KURUS Konjac Food

Antara kebaikkan dan kelebihan KURUS Konjac Food ialah produk makanan sihat ini telah diperakui HALAL dan disahkan BEBAS GLUTEN, TIDAK HANYIR dan BERTEKSTUR LEMBUT. KURUS Konjac Food juga sangat mudah disediakan dan sesuai untuk:

❒ Diet kalori atau atkins.

❒ Pesakit kencing manis / diabetes.

❒ Anak-anak Autism.

❒ Mengawal kolestrol & darah tinggi.

❒ Mengatasi masalah sembelit.

❒ Vegetarian.

Pembelian mudah, cepat dan selamat dengan
jaminan wang dikembalikan 100%

Cara Penyediaan:

KURUS Konjac Food sangat mudah untuk disediakan. Ikuti langkah berikut dan dalam masa kurang 5 Minit je dah siap!

1. Buka pek konjac dan tos kan air di dalamnya.

2. Bilas sedikit menggunakan air yang bersih.

3. Rendam dengan air panas dalam 1 minit.

4. Sedia dimakan bersama lauk atau digoreng.

Cara Penyimpanan:

Simpan KURUS Konjac Food di tempat yang sejuk, kering dan bersuhu bilik. Sila habiskan pek yang telah dibuka dalam masa 2 hari.

PERHATIAN: Jangan simpan di tempat beku.

Ramuan:

Konjac Powder 3.6%, Firming Agent 0.01%, Purified Water 96.39%

Maklumat Nutrisi:

Kalsium 20%, Fibre 20mg, Kalori < 20g, Karbohidrat < 1g

Pembelian mudah, cepat dan selamat dengan
jaminan wang dikembalikan 100%

Testimoni & Review

KURUS The Konjac Food menjadi pilihan rakyat Malaysia yang mahu MENGGANTIKAN makanan tinggi kalori dan karbohidrat serta menurunkan berat badan melalui gaya pemakanan yang sihat dan seimbang.

Revolusi makanan sihat Kurus Konjac, rendah kalori, rendah karbohidrat! InshaAllah tidak lama lagi Kurus Konjac bakal...

Posted by Es & Ef on Thursday, 26 October 2017
Pembelian mudah, cepat dan selamat dengan
jaminan wang dikembalikan 100%

Soalan Lazim

Ketahui jawapan kepada persoalan anda.

Apakah fungsi konjac food ni?
Konjac food ini berfungsi sebagai pengganti kepada makanan harian biasa kita yang tinggi dengan karbohidrat dan kalori seperti nasi, mee dan kuey teow. Konjac food juga mengenyangkan dan baik untuk kesihatan kerana mengandungi kadar karbohidrat dan kalori yang amat rendah. *Contoh: nasi biasa = 309 kalori, 67.5g karbo / nasi konjac = < 20 kalori, < 1g karbo.

Sesiapa pun boleh makan ke?
Konjac food sesuai untuk anda yang mementingkan pemakanan sihat (healthy food). Disyorkan untuk anda yang mahu kurus, sedang berdiet, pesakit kencing manis, autism (gluten free) dan sesuai untuk semua peringkat umur. TIDAK digalakkan untuk ibu mengandung dan menyusu.

Ada berapa jenis pilihan?
KURUS Konjac Food ada tiga jenis pilihan iaitu dalam bentuk: nasi, mee dan kuey teow.

Kalau beli satu set, boleh campur jenis?
Ya, boleh. Satu set ada sepuluh (10) pek. *Contoh: Anda boleh pilih nak lima (5) nasi + tiga (3) mee + dua (2) kuey teow.

Satu set dapat tahan berapa lama untuk pengambilan?
Satu set (10) pek boleh tahan untuk pengambilan sehingga 10 – 20 hari. Satu (1) pek boleh dibahagi untuk 2 x kali makan / 2 orang makan. *Contoh: Jika anda makan 2 x kali sehari bersamaan (1) pek.

Untuk pengambilan sebulan, berapa set kena ambil?
Disyorkan anda mengambil sebanyak tiga set untuk sebulan. Mengandungi tiga puluh (30) pek.

Berapa lama boleh tahan, ada tarikh luput?
Ya, sudah tentu ada. Anda boleh rujuk maklumat tarikh luput pada pek.

Berapa harga KURUS Konjac Food?
RM55 untuk satu set. Mengandungi sepuluh (10) pek.

Bagaimana nak beli?
Anda boleh terus order secara online di laman web ini. 100% dijamin selamat. *Order sebelum pukul 10.00 pagi akan dipos pada hari yang sama (hari bekerja).

Kaedah pembayaran?
Anda boleh membuat pembayaran menggunakan online banking, offline banking dan kad kredit (Visa/Mastercard). Pembayaran melalui online banking diterima melalui sistem pembayaran online berkeselamatan tinggi oleh pihak Billplz Sdn Bhd (TANPA SEBARANG CAJ). Terima pembayaran melalui Maybank2U, CIMB Clicks, RHB, Bank Rakyat, BSN, Bank Muamalat, Public Bank, Bank Islam, MEPS, FPX. Pembayaran offline diterima melalui cash deposit, ATM transfer ke akaun Maybank syarikat. Pembayaran menggunakan kad kredit (Visa/Mastercard) diterima melalui Paypal.

Boleh COD ke?
Harap maaf, khidmat COD tiada buat sementara waktu ini.

Cara penghantaran?
Produk anda akan dibungkus rapi dan dihantar menggunakan perkhidmatan Skynet / Pos Laju untuk Semenanjung dan Pos Udara untuk Sabah, Sarawak & Labuan.

Berapa caj penghantaran?
Caj penghantaran ialah RM15 (Semenanjung) / RM25 (Sabah, Sarawak & Labuan) untuk satu set. *Kadar berat bungkusan satu set adalah lebih kurang 3-4kg.

Berapa lama penghantaran?
Proses penghantaran mengambil masa 2-3 hari bekerja (Semenanjung) dan 5-10 hari bekerja (Sabah, Sarawak & Labuan).

Ada tracking number?
Ya, ada. Kami akan update tracking number anda melalui WhatsApp atau email dalam masa 24 – 48 jam selepas menerima pembayaran penuh. Anda boleh juga check tracking number dengan log masuk ke akaun anda.

Ada pertanyaan?
Kami sedia membantu. Sila hubungi khidmat bantuan pelanggan kami (Isnin-Jumaat: 10pagi-6petang).

Pembelian mudah, cepat dan selamat dengan
jaminan wang dikembalikan 100%
© KONJACFOOD2U.COM 2016 – 2019